Elastocon Labconcept Nano – senaste generationens längdmätbänk

Elastocon Mätcentrum erbjuder nu bättre kapacitet och precision i längdkalibreringen, med Labconcept Nano, den senaste generationens längdmätbänk.

Labconcept Nano tillverkas av Trimos i Schweiz för högsta kvalitet, vilket garanterar optimala mätresultat. Samma typ av längdmätbänk används på flera internationella riksmätplatser, bland annat i Sverige.

Instrumentet kan utföra alla typer av längdmätningar som kräver ultrahög precision och är en perfekt lösning för att verifiera och kalibrera alla typer av längdnormaler som cylindriska tolkar och ringar, gängtolkar och gängringar, mättrådar och måttpinnar, samt kontrollmått. Verifieringen av inre och yttre positioner är en helt automatiserad process med tre motoriserade axlar XYZ tillsammans med användning av program från Trimos.

Mätområdet är upp till 600 mm med 0,000001 mm upplösning. Max tillåtet fel är 0,07 + L (mm)/2000 μm och repeterbarheten (2s) är 0,03 μm.

För att kunna erbjuda bättre service och leveranstider har ytterligare en medarbetare anställts på kalibreringslaboratoriet.

Vill du veta mer?
Kontakta Elastocon Mätcentrum här

Du kan även läsa mer i vår översiktsbroschyr om kalibrering

elastocon kalibreringsbroschyr 200px

Ladda ner Elastocon Mätcentrums översiktsbroschyr om kalibrering